Er op uit in omgeving Kanne en Maastricht

Kanne is ‘de Parel van de Jekervallei’ die doorsneden wordt door de Jeker en het Albertkanaal. In het kleine dorpje zijn er veel bezienswaardigheden en na het wandelen of fietsen kan u in heel wat restaurants en cafés genieten van een hapje en/of een drankje.

De Sint-Pietersberg ligt op de grens van Nederland, Vlaanderen en Wallonië. Dit unieke wandel- en fietsgebied, met pittoreske dorpjes, forten en kastelen, tal van waterlopen en een uitzonderlijke natuur kan u verkennen vanaf 7 overzichtelijke startplaatsen. In totaal goed voor meer dan 120 kilometer wandelplezier.

Het fietsroutenetwerk leent zich uitstekend voor een ritje op maat. Via een eenvoudig systeem van in twee richtingen bewegwijzerde routes fietst u van knooppunt naar knooppunt.

Met zijn 22 hectare wijngaarden is het Wijnkasteel Genoels-Elderen het grootste wijndomein in België en bovendien één van de mooiste domeinen van Limburg.

Op 5 km van Kanne bevindt zich het prachtige Maastricht. Maastricht heeft sinds 1982 een beschermd stadsgezicht en telt 1677 monumenten.

Het Belgische leger bouwde het Fort tussen 1932 en 1935. In de mergelberg groeven ze een ondergrondse kazerne uit.

In Kanne start de mergelontginning al voor de vijftiende eeuw. Met de stenen bouwen de dorpelingen de lokale kerken en burchten.

Sedert jaar en dag verwelkomt de parel van Euregio drommen bezoekers uit alle landen. Bezoek de 'Stop van Ternaaien'.